top of page

presenteert

Eigen Producties

Max Mini maakt al 54 jaar eigen producties. Waar eerst jarenlang werd gekozen voor revues, vaak gericht op (lokale) actualiteit, produceert Max Mini tegenwoordig hoofdzakelijk musicals. 

Wat in al die jaren niet veranderd is, is de enorme energie en het enthousiasme dat wij op onze voorstellingen loslaten.

We willen lol maken, maar ook elke keer iets nieuws op de planken zetten van hoge kwaliteit. Het creatief proces is onze daadwerkelijke passie. Van de eerste zin in het script, tot de laatste wijziging in de show een paar minuten voor het doek opgaat.

Op deze pagina geven we je een kijkje in de keuken van afgelopen jaren.

Cleopatra (2019)

 

De Pharos van Alexandrië verraadt van

mijlen ver je bestemming.

Egypte, 48 v. Chr. Caesar en Marcus Antonius zijn op weg om verhaal te halen; de Egyptische kind-farao heeft zijn zus van de troon gestoten en verbannen, en een beroemde Romein vermoord.​ Rome eist antwoorden. Ze krijgt veel meer dan dat...

Een musical die het verhaal vertelt van de jonge flamboyante koningin van Egypte. Een buitengewone vrouw in buitengewone omstandigheden.

Willem van Oranje (2014)

Willem is een verscheurde man: de grens tussen vriendschap verraad, tussen liefde en leugens is dun. Zijn geliefde Eva Elinkcx zal zich precies zo voelen. Net als koning Filips II. Om nog maar te zwijgen over Willems echtgenotes.

In 2014 maakte Max Mini een historische musical met rock invloeden, gestileerde visuals, en een gezonde dosis humor.

Bockereyders (2016)

Er gaat een legende van rijders op bokken, die diep in de nacht op zoek gaan naar recht. Ze jagen door wolken diep zwart, onverschrokken.

Het mijnersdorp wordt geteisterd door ongekende diefstal en roof. Om de dieven te vinden moeten de mijnwerkers inderdaad omhoog kijken.

In 2016 speelde Max Mini een episch fantasiestuk; een kers op de taart van haar 50 jarig bestaan.

Ik Miauw van jou (2017)

Hannah geniet als poezenvlogster een eenzaam en toch tevreden bestaan met haar katten. Haar vrienden pushen haar nu eindelijk eens te gaan swipen daten en zweten. Maar zoals altijd is het the boy nextdoor die Hannah nog het meest kan bekoren. 

Max Mini speelde in 2017 een hypermoderne en licht cynische musical over het vrijgezellenleven anno nu.

Geestig,

de Legende van Schellingvoort (2015)

Marnix en Morena Noorderveldt runnen een rusthuis én uitvaartmaatschappij. Laten we zeggen dat de gasten af en toe een extra zetje krijgen klant van beiden te worden. Wanneer het echtpaar de jacht opent op een familiefortuin, maken zij krachten wakker die ze beter hadden kunnen laten slapen...

Max Mini speelde in 2015 een horrormusical met heerlijk latijns amerikaans temperament.

Kookpunt (2013)

Rosita en Rene vechten om hun klandizie wanneer er nieuwe regels voor restauranthouders worden aangekondigd. Franse cuisine en Mexicaanse cantina staan lijnrecht tegenover elkaar, terwijl verschillende inspecties volgen. Het kleurrijke personeel haalt alles uit de kast om zijn of haar restaurant ''the winning edge'' te geven.

Max Mini speelde in 2013 een kleurrijke smakelijke musical, met door Bannink geïnspireerde liedjes.

Soap! (2018)

Producer Alex zit met de handen in het haar, de soap "Spoed" trekt te weinig kijkers en gaat langs de rand van de afgrond. Tot overmaat van ramp vertrekt de Norma Desmond van de soap: Sofia. Nu zit hij opgescheept met sukkelige uitgerangeerde Leo Hoefnagel, de stuntelende Jet en een zekere "Cerise". 

Max Mini speelde in 2018 een "play in a play" geïnspireerd op "The Play that Goes Wrong", de reclame en televisiewereld.

Kerstconcert (anno)

Max Mini heeft door de jaren heen vele kerstvoorstellingen georganiseerd, eerst in verhaalvorm, soms in de Nieuwe Nobelaer, soms op locatie. Het kerstelijk genot werd er niet minder om!

Sinds 2017 treedt Max Mini met kerst op met een koorrepetoire om je vingers bij af te likken! Luister zelf maar!

Show 50
bottom of page